wineyard weingart

a small cube of larch wood hidden among the vineyards and placed on a concrete platform, becomes a meeting and working point for eight pensioners. the project includes a cellar for storing tools and a space to rest and enjoy the landscape – a place to work and taste good wine with friends. an essential part of the design concept are the natural stone walls typical of the area, used for the terraced system of the vineyards. above one of these stands the small hut 3 × 3 meters. in addition to maintaining its original containment function, the wall also contains the cellar. the simple cube, composed of larch panels arranged vertically, opens towards the vineyards. working with the existing, with typical elements of the surrounding landscape to make them live. a game of moving facades – open and closed.

weingart